Over ons

1939

In het jaar 1939 is het allemaal begonnen. Eerst nog als bakkerij, kruidenierszaak en café. Door Marninus van den Akker.

1956

Na het ontstaan van de Markt in Schijndel zijn we verhuisd van het Kerkstraatje naar de nieuw aangelegde Markt.
In het nieuwe pand aan de Markt zijn we eerst gestart met aan de ene kant de bakkerij en de andere kant kruidenierszaak .Het café bleef voor wat het was.

1962

In 1962 is de eerste stap gezet door de gebroeders Jan en Rini van den Akker. Om een automatiek te beginnen aan een helft van het winkelpand. De andere helft bleef een bakkerij, omdat ze nog niet wisten of ze wel de kost konden verdienen met een automatiek. In die tijd was er nog maar een klein assortiment, maar toch werden de eerste producten uitgeprobeerd en gevormd tot een eindproduct waar ze achter stonden.

1970

De zaak liep echter beter en beter en er werd besloten om met de bakkerij te stoppen. Ze besloten om geheel met friet en snacks verder te gaan. Verder stopte er 65 bussen per dag recht voor de deur.

1982

Dit jaar is de automatiek omgebouwd tot een voor toen moderne frietzaak. De bakkerij achter in het pand werd helemaal gesloopt en ingericht tot een productiekeuken.

1992

In 1992 kwam de 2e generatie Jacky van den Akker in de zaak en later ook zijn vrouw Wendy. Na enkele jaren besloten ze de zaak grondig te verbouwen.

1998

De grote verbouwing vond in 1998 plaats. De zaak werd flink uitgebreid. We kregen meer werkruimte, meer zitplaatsen binnen en een mooi terras met uitzicht op de Sint Servatiuskerk, de fontein en het gemeentehuis.

2023

In dit jaar is alweer de 3e generatie in de zaak gekomen, Jordy van den Akker. Dus met een goede mix van zeer veel ervaring en een frisse nieuwe kijk op ondernemen. Hebben we weer een belangrijke stap voor de toekomst genomen.

Tot op de dag van vandaag maken we onze snacks, sauzen en onze welbekende koude schotel in onze eigen productiekeuken. Deze worden zorgvuldig samengesteld uit de beste ingrediënten van onze vaste leveranciers. Drie generaties lang passie voor het vak en dat proef je!